Europas mest farlige finansprodukter – Vinnerne er kåret!

130408 Infographic_EN_72dpi-01

Finansmarkedenes og –produktenes kompleksitet og ugjennomsiktighet, som til sist ledde til en global økonomi- og finanskrise danner fortsatt bakgrunnen for ikke tilstrekkelig investorvern og store problemer i realøkonomien, som f.eks. sultkrisen i 2008 gjennom prissvingninger pga. næringsmiddelspekulasjon.

Denne komplekse og ugjennomsiktige strukturen er skadelig. Derfor må det for det første settes opp motspillere til det beste for fellesskapet, som gjennomlyser denne strukturen og dermed stabiliserer finansmarkedene og forbedrer forbrukervern, og for det andre må Det europeiske system for finansiell tilsyn bruke seg av mulighetene sine å inngripe i markedene. Denne muligheten består, hvis finansmarkedsaktivitet truer det europeiske finanssystemets integritet og funksjonsmåte.

Derfor lagde en gruppe rundt europaparlamentsmedlemmet Sven Giegold i samarbeid med WEED en konkurranse, der forslag kunne leveres inn om hvorfor et visst finansprodukt fortjener betegnelsen «farlig», og en jury bestemte hvilke forslag det kunne stemmes over, før en avstemning på internett avgjorde hvilket som er det farligste. Og nå er vinnerne er kåret!

http://www.dangerous-finance.eu/

Dette innlegget ble publisert i Freigeld, Fripenger, Pengesystem og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar